בועז

הפרשות לקרן פנסיה ופיצויים

שלום רב, המשכורת שלי ברוטו היא 20000 ש"ח אך המעסיק מפריש לי לקרן הפנסיה רק משכר של 11500ש"ח . אני לא חתום על סעיף 14. בתלוש השכר, המעסיק מחלק את השכר לשכר בסיס, שכר שעות נוספות גלובלי ופרמיה ומפריש לקרן הפנסיה רק בגין שכר בסיס. אציין שהחלוקה הזו היא פקטיבית שכן אני מרויח באופן קבוע 20000 ש"ח ללא תלות במספר שעות וללא פרמיות. 1. האם זה חוקי להפריש לקרן הפנסיה רק על חלק מהשכר ולא על כולו? 2. עברתי את גיל הפרישה והמשכתי לעבוד אצל אותו המעסיק . במקרה של פיטורים או החלטה לפרוש לפנסיה, האם המעסיק חייב להשלים לי את סכום הפיצויים שהופרשו לקרן הפנסיה ל 20000 ש"ח בגין כל שנת עבודה או שהוא חייב להשלים רק עד סכום של 11500? תודה רבה

עו"ד אבנר בן חיון

למרות שמדובר על הפרשות לקרן פנסיה יש להפנות את השאלה לפורום דיני עבודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה