ב

שאלה לגבי הפרשה לפנסיה לפנסיונרים

שלום , אני כבר עברתי את גיל הפנסיה ואני עובדת בעבודה מזדמנת מדי פעם . לא הייתי מעולם שכירה ולכן אינני מקבלת פנסיה קבועה 1. האם אני והמעסיק הנוכחי מחויבים להפריש לי לפנסיה , או אני יכולה לוותר על זה ? 2. אם התשובה ל 1 היא כן , אז מתי אני יכולה לקבל את הכסף , האם הוא נזיל בחברת הביטוח ? ומה המס שאני משלמת על פדיון ? תודה

עו"ד אבנר בן חיון

1. ככל שאת לא מקבלת פנסיה מקרן פנסיה / ביטוח לאומי /פנסיה תקציבית (ביטוח לאומי לא נחשב כפנסיה לענין זה)- אזי יש לחובה על מעסיקך להפקיד בגינך הפקדות לקרן פנסיה הואיל ומדובר על זכות מכוח צו הרחבה- את לא רשאית לוותר עליה. 2. הכסף יהיה נזיל הואיל ועברת את גיל הפרישדה ותהי זכאית לקבל אותו ככספי פנסיה (אלא אם כן הוא סכום הנמוך מסכום הפנסיה המזערי (5% מהשכר המינימום) שאז אפשר רלקבל אותו במשיכה חד פעמית

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה