יוסי

פניתי לקופת הגמל והם אומרים שאין טופס הצטרפות

שלום רב פניתי לקופת הגמל כדי לקבל את טופס ההצטרפות אחרי שבדקו (חיכיתי 40 דקות על הקו)נאמר לי שאין טופס הצטרפות .אני גם זוכר בוודאות שלא מיליתי טופס כזה ואין לי שום עותק מזה וגם בשארים בקופת הגמל לא כתוב שמות של יורשים שזה הדבר הראשון שאני ממלא לפני שאני ממלא את הפרטים שלי בכל קופות הפנסיה שעשיתי.דיברתי עם מנהל משאבי אנוש של הבנק והוא טוען שאני בעצמי הייתי צריך לפנות לקופת הגמל ולעשות טופס הצטרפות .מעניין קודם אני חותם בחוזה העבודה על קופת גמל שהם סימנו לי ואז אני צריך לפנות לבד לקופת הגמל (מעולם לא אמרו לי דבר כזה בבנק )ואז לבדוק על מה חתמתי.או ההפך לדבר עם יועץ גמל לראות בטופס ההצטרפות מה ההפקדות מה התנאים מה הכיסויים ואז לחתום בחוזה העבודה .ששאלתי את המנהל גם אם לא מיליתם לי טופס הצטרפות לפחות הייתם אומרים לי שאני צריך לעשות טופס הצטרפות. הוא ענה לי שאני הייתי צריך לדעת את זה לבד .היום אני עם נכות ואי כושר עבודה של מאה אחוז. אם הייתי יודע שאין אובדן כושר עבודה בטופס ההצטרפות או על ידי יועץ של קופת גמל לא הייתי חותם בחיים גם על הפרשה של80% מעסיק ואולי גם הייתי עוזב מיידית את העבודה. האם אני יכול לעשות משהו בנידון? זה פגע לי בקצבה שהייתי אמור לקבל לכל החיים. האים זו רשלנות מצד המעביד?ששאלתי את המנהל למה לא עשיתם לי אובדן כושר עבודה הוא אמר שזה עולה לבנק כסף פשוט עצוב

עו"ד אבנר בן חיון

יוסי שלום קימות לך טענות נגד מעסיקך בקשר עם אי מתן כיסוי הולם למקרה אבדן כושר העבודה שנגרם לך במסגרת קופות הגמל אליהן צירף אותך המעסיק או בכלל במסגרת הכיסוי הקים אצל המעסיק. לבדיקת טענות אלה באם יש כאן עילת תביעה נגד מעסיקך - מומלץ לך לפנות ליעוץ אצל עו"ד בתחום דיני העבודה - על מנת למצות, מבחינתך, את הבדיקה בענין זה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה