אבי

משיכת כספי תגמולים מקרן פנסיה

שלום, אני בן 66, ברשותי קרן פנסיה ובה נצבר סכום מזערי בסך 17,000 ש"ח. איני משתכר מזה שנה, וכאשר פניתי לקרן למשיכת הכסף כסכום חד פעמי (הוני) נאמר לי לגשת למס הכנסה. מס הכנסה חזרו אליי ואמרו כי מאחר ומדובר בפידיון טרם הזמן (גיל 66 במקום 67) יגבו מס בערך של כ- 23%. שאלתי היא: אם אבקש למשוך את הכספים כסכום חד פעמי (הוני), האם גם אז עלולים לגבות ממני מס? הרי שאז אשתכר בפנסיה בגובה של כ- 3,000 ש"ח לערך. להבנתי מקרן הפנסיה קיים חוק שאומר אם הגמלה לא עולה על 5% מהשכר הממוצע במשק ניתן למשוך בסכום חד פעמי (והרי שמסכום של 17,000 ש"ח יהיה לי תשלום חודשי של 90 ש"ח לערך - נמוך ב-5% מהשכר הממוצע במשק) אבל הם (קרן הפנסיה) עדיין מחייבים לגשת למס הכנסה. האם יגבו ממני מס? אודה לתגובתכם.

עו"ד אבנר בן חיון

אבי שלום לענין המס שיגבה ממך בעת פדיון הוני בגיל 67 (בהתחשב בפנסיה שתקבל כפי שצינת) וכנ"ל לגבי ההיוון של פנסיה מזערית (פנסיה נמוכה מ-5%וכו') - יש לפנות בענין למס הכנסה או ליועץ מס.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה