אלי

מבטחים

שלום אני הגשתי בקשה לנכות למבטחים אושר לי 50 הגשתי ערעור קבעו ועדה בית לונשטאין תוכל להסביר לי הועדה היא נטרלית הוגנת אני קבלתי משקום מלל שאני לא מתאים לעבודה בשוק הפתוח זה עוזר וכן מסמך רפואי מפרופ לתעסוקה קובע לא מתאים כל עיסוק תודה לך

עו"ד אבנר בן חיון

אלי שלום ועדה רפואית של קרן פנסיה היא גוף 'מעין שיפוטי'. הועדה נועדה לקבוע באם העמית שהגיש בקשה לפנסית נכות עונה על הגדרת המונח 'נכה' הקבוע בתקנון הקרן. הינו, האם העמית נכה, ומה היקף נכותו (זכאות לפנסיה הינה החל מ-25% נכות). הוועדה בעצם בודקת באם העמית מסוגל לעבוד בעבודתו, או בעבודה מתאימה אחרת. העבודה המתאימה האחרת נבחנת על פי נסיונו, השכלתו וכישוריו. יצוין כי גם אם המוסד לביטוח לאומי קבע נכות לאדם- קביעה זו אין בה כדי לחיב את קרן הפנסיה. לכל היותר, היא תומכת בטענתו של המבוטח. יש לבוא לוועדה הרפואית מוכן, עם כל המסמכים הרפואיים וככל שניתן להצטיד בחוות דעת רפואיות המבססות את טענת הנכות. ניתן לבוא לוועדה הרפואית בליווי נציג, ואפילו בליווי עו"ד. בוועדה הרפואית אתה זכאי להשמיע את טענותיך ככל שאתה מבקש והיא מחויבת לנמק את החלטתה. ככל שלא תסכים עם החלטת הוועדה הרפואית - אתה זכאי לערער עליה בפני ועדה רפואית לערעורים- על פי הקבוע בתקנון הקרן. בברכה רפואה שלמה ובריאות איתנה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה