אורית

משיכה מקופת גמל ללא מס

שלום אני אם רווקה חד הורית. יש לי ילד יחיד (תינוק בן שנתיים) שהוגדר לאחרונה כבעל צרכים מיוחדים (אוטיזם). בביטוח לאומי קיבל 100% גמלת נכות עבור לקות מיוחדת. הטיפול בילד אוטיסט כרוך בהמון הוצאות וכן מגוון טיפולים שונים שהעלות שלהם יכולה להגיע מ-12000-15000 ש"ח עלות חודשית, בעקבות כך החלטתי למשוך את כספי קופת הגמל שלי על מנת שאוכל לממן חלק מעלות הטיפולים. ידוע לי שבמקרים כאלה משיכת הכספים היא פטורה ממס. כאשר הגשתי את הבקשה לפקיד השומה במס הכנסה על מנת לממש את הזכות, נאמר לי שגמלת נכות 100% היא לא נכות 100% ולכן לא אוכל למשוך את הכסף ללא מס. אז ביקשתי למשוך את הכסף לצורך הוצאות רפואיות עתידיות שאני אמורה לשאת בעתיד הקרוב, שגם זה לפי הבנתי פוטר אותי מתשלום מס. 1. האם נכות עקב אוטיזם לא נחשבת נכות לכל דבר ומזכה בפטור ממס? 2. האם אפשר למשוך את הכסף ללא מס עבור הוצאות עתידיות לטיפול בילד טרם החלו הטיפולים. ברצוני לציין שמשכורתי היא 6200ש"ח נטו לחודש. בתודה

עו"ד אבנר בן חיון

אורית שלום תקנות מס הכנסה (תקנה 34 (ב)) קובעות את המצבים שבהם ניתן לבצע משיכה של כספים מקופת גמל לתגמולים שלא בשל גיל פרישה. אחד המצבים הרלוונטים הוא - העדר הכנסות העולות על 'סכום ההכנסה המזערית' כהגדרת המונח בתקנה (34(ב)(2)), שהיא שכר המינימום, ואם לעמית ילד שגילו אינו עולה על 18- אזי כפל הסכום - הינו- פעמיים שכר מינימום (כ- 8,600 ש"ח). הסכום הוא במונחי ברוטו- וצינת כי את משתכרת 6,200 ש"ח נטו (לא צינת מהוהשכר ברוטו). יש לשים לב כי גם במקרה כזה - מותרת משיכה שלא תחשב כמשיכה שאינה כדין - רק בגובה ההפרשה שבין ההכנסה שלך לבין 'סכום ההכנסה המזערית'- וזאת מדי חודש בחודשו. מצב שני (תקנה 34(ב)(3)- הוא מצב שבו ההוצאות הרפואיות עבור העמית או קרובו (הבן לצורך הענין) בשנת המס (הינו, בחישוב שנתי) עולות על מחצית ההכנסה השנתית של העמית. מצב שלישי (תקנה 34(ב)(4)- דרגת נכות צמיתה של 75% וזה כבר ע נין עובדתי - כמה נקבע לבנך- במל"ל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה