אורית

שאלה בנושא פנסיה תקציבית

נכנסתי לעבור במשרד ממשלתי במרץ 1996 כעובדת כח אדם, ובאוקטובר 1996 נכנסתי כעובדת משרד (עובדת בשירות המדינה בהסכם מתחדש מידי שנה). ביולי/אוגוסט 2002 זכיתי במכרז וקיבלתי כתב מינוי באוגוסט 2002. בחודשים הראשונים הופרשו במשכורת שלי התשלומים לפנסיה תקציבית. אך לאחר 2-3 חודשים נאמר לי שזו טעות, ניכוי לי את השכר והעבירו אותי לצוברת. השאלה היא, אם נכנסתי כעובדת בשירות המדינה כבר ב 96 (אז אני מניחה שהופרשו תשלומים לפנסיה מסוימת שגם עולה השאלה לאזו פנסיה ואם משנה זו לא הייתי אמורה להצטרף לפנסיה התקציבית), והייתה הטעות בשכר ששולם לפי פנסיה תקציבית בחודשים הראשונים, האם יש עילה לתביעה להכנס לפנסיה התקציבית (למרות שאני לוקחת בחשבון את ההתיישנות אבל אז קיבלתי כל "גזר דין" בתמימות "כי כך על הנציבות לנהוג")?

עו"ד אבנר בן חיון

אין לי מומחיות בנושא והייתי מתייעץ עם עו"ד בקיא בדיני עבודה ובמיוחד בתחום המגזר הציבורי בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה