רון

פנסית נכות אחרי פטירה

שלום אם לאישה הייתה מגיעה פנסית נכות בכלל שלא הספיקה לדרוש אותה לפני שנפטרה.מי זכאי לתבוע את הכספים האלו (מוטב/שאר/יורש)? ותוך כמה זמן מרגע הפטירה חייב לתבוע את הכספים? תודה

עו"ד אבנר בן חיון

אדם שנפטר והיה נכה לפני הפטירה זכאי לפנסית נכות עד למועד הפטירה. וממועד הפטירה זכאים שאיריו (בכללות- בן זוג הנשוי לו בעת הפטירה / ידוע בציבור באותה עת וכן יתומים עד גיל 21) לפנסית שאירים. יש לוודא שלא עברה תקופת ההתיישנות בקרן להגשת בקשה לפנסית נכות (תבדוק בתקנון הקרן הספיציפית וכן במערכת הכללים לישיוב תביעות של הקרן - שניהם מופיעים באתר האינטרנט של הקרן) וכי המנוח היה 'מבוטח פעיל' (היינו שולמו בתקופה זו הפקדות שוטפות חודש לפחות לפני מועד הנכות או שהוא היה בתקופת ארכת ביטוח) בקרן הפנסיה בעת הפטירה. הקביע לגבי הנכות היא על פי החלטת רופא הקרן / ועדה רפואית בהתאם למצבו של המנוח במועד הנכות הנטענת על בסיס מסמכים רפואיים וחוות דעת רפואיות. הזכאות לכספים אלה היא בכללות לשאירי המנוח

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה