פנסיה הוקפאה בעקבות אי תשלום של המעסיק בזמן
שלום אני עבדתי לשעבר בהראל ושם לאחר חצי שנה פתחו לי פנסיה עזבתי בהראל ב24.5.18 והתחלתי במקום עבודה חדש ב10.6.18 להבנתי לאחר 3 חודשי עבודה יש להתחיל להפריש פנסיה רטרואקיבית כשהקרן פעילה. ב19.7.18 עברתי תאונת דרכים במסגרת העבודה ו3 חודשים לא עבדתי. קיבלתי כסף מביטוח לאומי אך עדיין הייתי נחשבת לעובדת בחברה. ב1.11.18 חזרתי לעבוד וביקשתי שיתחילו להפריש לי פנסיה אך התייחסו בשאננות לנושא והפנסיה הוקפאה ב1.2019 עקב אי פעילות וחוסר בהפקדות. כיום אני צריכה לעבור הצהרת בריאות חדשה כדי להוציא את הפנסיה מהקפאה והמצב הבריאותי שלי שונה משהיה לפני התאונה. במידה וארצה להמשיך עם הפנסיה אצטרך לעבור הצהרת בריאות חדשה שתוביל להחרגות ואי כיסוי אובדן כושר עבודה וכל זה בגלל שהמעסיק לא הפריש לי פנסיה בזמ, כי אם היה עושה זאת כל הכיסויים היו ממשיכים איתי הלאה ללא הצהרת בריאות.ניסינו להפעיל את הפנסיה בטענה שלאחר התאונה אני אמורה להיות משוחררת מפרמיות אך הם עדיין לא מסכימים לחדש את הפוליסה ללא הצהרת בריאות חדשה מה שיוביל להחרגות בפנסיה ואי כיסוי של אובדן כושר עבודה. האם יש דרך לצאת מהמצב הזה מבלי שאני יאבד זכויות? ואם לא, האם יש למעסיק דרך לחמוק מתביעה כזאת? כמו להאשים את התאונה או לטעון שלא עבדתי 3 חודשים רצוף כיוון שבעקבות התאונת עבודה יצא לי לעבוד בפועל את חודשים יוני, יולי, נובמבר ודצמבר 2018 ובינואר 2019 הפנסיה הוקפאה תודה