חזרה לפורום

האם קצבת נכות כללית נחשבת כהכנסה,בהגדרת שאיר פנסיונר, לפי תקנון עמיתים קרנות הפנסיה הוותיקות?

אבר
אברם

שאלה לפורום שלום רב, אני אדם נכה בן 62, הגשתי תביעה לקצבת שאיר פנסיונר בעקבות פטירתו של האב. בתקנון עמיתים קרנות פנסיה נכתב כך: ילד של פנסיונר/ית שנפטר/ה אשר אינו עומד ברשות עצמו (מחמת מצבו הרפואי והכלכלי) לפני הגיעו לגיל 21, וכך מצבו גם ביום הפטירה של הפנסיונר/ית. ההגדרה למי שאינו עומד ברשות עצמו היא: מי שאינו מסוגל לכלכל עצמו מחמת מצב בריאותו בהתאם להחלטת רופא הקרן ולפי בחינה שתיערך אחת לתקופה שלא תפחת משנתיים, ואין לו הכנסה אחרת העולה על 60% משכר מינימום לחודש. ובהמשך: סעיף 19 חישוב קצבת שאיר פנסיונר ג. יתום שעונה עומד ברשות עצמו או הורה שאינו עומד ברשות עצמו, שהכנסתו בצירוף קצבת השאירים שהוא זכאי לה לפי התקנון, עולה על התקרה, יופחת מסכום קצבת השאירים המשולמת לו, הסכום העולה על התקרה. לעניין סעיף זה- התקרה- הסכום הגבוה מבין 60 אחוז משכר מינימום לחודש או קצבת השאירים לה הוא זכאי בהתאם לתקנון. --------------------------------------------------------------------------------- השאלה המרכזית מבחינתי היא -האם קצבת נכות של הביטוח הלאומי נחשבת כהכנסה? במידה שהתשובה חיובית, איך בדיוק נעשה הקיזוז? נניח שמגיע לי קצבת שארים של 2000 שקלים (40 אחוז מקצבת הפנסיה) גובה קצבת נכות כללית כיום היא כ- 4500 שקלים. התקרה 60 אחוז משכר מינימום כיום 3700 שקלים אם אני מבין נכון את החישוב, יוצא שאני בעצם לא זכאי לקבל כלום??? תודה רבה