שני

פנסיה-חופשת לידה

שלום רציתי לשאול על פי איזו משכורת מחושבת הפנסיה עבור חופשת לידה. האם זה נעשה על פי הסכום שהופרש בחודש שלפני החודש שבו ילדתי, ואז מכפילים את הסכום ב 3.5? (מכיוון שאמורים לשלם על 14 שבועות למיטב הבנתי...) אשמח לקבל מכם תשובה בעניין תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום רב, בהתאם לחוק עבודת נשים והתקנות אשר הותקנו מכוחו, בחופשת הלידה (התקופה המזכה בדמי לידה) ההפרשה שכר העבודה נעשית "כאילו העובדת המשיכה לעבוד" בתקופה זו. השכר בגינו יש לבצע ההפרשה הינו כדלהלן - (א) לגבי עובד בשכר שעתי/יומי - שכר העבודה הממוצע של שכר העובדת בששת החודשים שבהם עבדו העובדת או העובד בפועל אצל מעבידם, שקדמו לחל"ד. (ב) לגבי עובד בשכר חודשי - שכר העבודה החודשי. בברכה, דוד בכור, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה