סופי

קופות גמל

יש לבעלי קופת גמל שהכסף נכנס לשם עד שנת 2005. האם ניתן למשוך את הכסף ואם כן מה התנאים?

עו"ד אבנר בן חיון

סופי שלום בהנחה שכוונתך לכספים שהופקדו בקופת גמלך לתגמולים, אזי כללי המשיכה הקבועים בתקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל), התשכ"ד-1964, קובעים כי ניתן למשוך כספים שהופקדו בקופ"ג לתגמולים, בהגיע עמית לגיל 60 אם עבור חמש שנים שנים מיום שהפקיד כספים לקופה, או במקרים של מצבים סוציאלייים (הכנסות מינימום, הוצאות רפואיות העולות על מחצית ההכנסה השנתית), נכות, פטירה ח"ו. כאשר כללים אלה הינם כלליים, ולגבי כספים שהופקדו עד ליום 2/1/2005 בקופ"ג לתגמולים ניתן למשוך גם אם העמית הגיע לגיל 60 אם פרש מעבודתו או צמצם עבודתו בשיעור של 50% לפחות או אם פרש ממקופ עבודה כתוצאה מפיטורין או התפטרות ולא החל לעבוד במקום עבודה אחר בתוך 6 חודשים מיום פרישתו או שהחל לעבוד במקום עבודה אחר שהמעביד בו אינו משלם בעבורו כספים לקופת גמל לתגמולים לקצבה וחלפו 13 חודשים מיום שהחל לעבוד במקום העבודה האחר. בברכה, אבנר בן חיון עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה