רחל

המשך תשלום פנסיה במקום עבודה חדש

התחלתי במקום עבודה חדש שבו התבקשתי להודיע לבוסים באיזה קרן פנסיה אני בוחרת ועל פי חוזה העבודה שלי, נקבע שהפנסיה שלי תשולם על פי חוק. בחרתי להמשיך את קרן הפנסיה שהיתה לי ממקום העבודה הקודם, אליה הופרש 18.33% ועוד 1.5% אובדן כושר עבודה. האם מקום העבודה החדש חייב על פי חוק להמשיך את תשלומי הפנסיה שכבר יש לי, או שרשאי לשלם לפי חלוקה שמוצעת בחוק 5.5% - 6% -6%?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום רב, בוקר טוב, בהנחה ולא חל הסדר מיטיב, הפרשנות הרווחת הינה כי החובה הפנסיונית ע"פ צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק, הינה ביצוע הפרשה בשיעור הקבוע בצו ההרחבה ולא מעבר. אגב, ללא קשר לאמור, לאור הגדלת שיעור ההפרשות הפנסיונית החל מיום 1.1.14 ממילא חלה חובת הפרשה פנסיונית בשיעור 12% (מעביד) ו- 5.5% (עובד) על כלל העובדים והמעבידים במשק.בהתאם לתיקון לצו ההרחבה החל מיום 1.1.14 הפרשות הנמוכות מ-17.5% אינם בגדר "הסדר מיטיב" ויש לעדכן אותן לפי הצו. בברכה, דוד בכור, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה