נוגית

קרן הפנסיה משולמת מהמשכורת אבל לא מועברת לחב' הביטוח

שלום אני עובדת בגן פרטי בגדרה,התחלת עבודה 19נובמבר 2011 (עמעט שנתיים). הפרשה לקרן פנסיה היתה כבר ממשכורת יוני 2012 , לחב' ביטוח שלא ביקשתי ולא נשאלתי לפני כן אם זה בסדר מבחינתי. במשך כמה חודשים הייתי מתקשרת לחב' הביטוח והם לא שמעו עליי אין להם תיק על שמי ובטח לא כספים... בכל פעם שפניתי למעסיק התשובה שקיבלתי שככה החברת ביטוח הזו עובדת :הם שולחים להם ש'ק ועד שההם מעדכנים לוקח זמן, שלחב' הבטוח יש "דיליי"... עד אמצע דצמבר 2012 התעצבנתי ודיברתי עם המעסיקה בטון קצת אחר... פתאום דברים התחילו קצת לזוז אבל שוב נעצרו..כלומר חברת הבטוח התקשרו ואמרו שרק עכשיו הם קיבלו את הטופס פרטים אישים שלי ושלחו לי במייל כמה טפסים למלא , מילאתי ושלחתי תוך כשבוע היה לי אצלהם תיק... אבל בלי כספים ! ואני משלמת כל חודש מהמשכורת לא ברור לאן הכסף הולך..!? בסביבות מרץ 2013 הופיע להם תשלום עבור אוגסט 2012 בלבד. מה עם כל החודשים האחרים. לדברי המעסיק כמו קודם שהוא שולח להם, בדק שהשם שלי מופיע על הצילום שבידיו ומנפנף אותי הוא עשה את שלו..ביולי האחרון שוב נכנסתי אליו לשיחה שזה לא מקובל ולא יתכן. יום למחרת כשהתקשרתי לחב הביטוח פתאום הופיעו 6 חודשים מיולי עד דצמבר 2012,הנציג הסביר לי שהמעסיק שולח שקים דחויים ואת התאריכים של ההפקדות, ומסתבר שיש דחיה של 3-4 חודשים מהחודש שעבורו הוא משלם ועד לפרעון השק. האם זה חוקי?? ועדין חסר 7-8 חודשים . מה עליי לעשות? והאם נפגעות הזכויות שלי בקרן הפנסיה לעתיד? דבר נוסף הסכומים שמופרשים לי מהמשכורות עבור הקרן פנסיה הנ"ל הם נמוכים מהמינימום אם בשנה שעברה היה 4.16% הוא היה מפריש בערך 3.9% ואם השנה צריך 5% מינימום הסכום שיורד לי במשכורות הוא בערך 4.5%כששאלתי הוא פטר את עצמו שהוא לא מבין בזה והעביר את האחריות לרו"ח שלו , אבל מצד שני גם איתו אי אפשר לדבר.מה אפשר לעשות , חוץ מתביעה נגדו , אחרת אאבד את מקום העבודה. יש דברים נוספים שאני מתייעצת לגביהם ואני מחכה לתשובה כי גם שם נראה לי שהוא עובר על החוק.

עו"ד אבנר בן חיון

נוגית שלום המצב שאת מתארת הוא באמת מצב לא פשוט. ונראה כי קיים אי סדר בביצוע ההפרשות הפנסיוניות לקרן הפנסיה בגינך. בעקרון על מעסיקך להעביר מדי חודש בחודשו, באופן שוטף את ההפרשות בגינך (חלק העובד המנוכה ממשכורתך והחלקים (תגמולים ופיצויים) שמעסיקך מחוייב בהעברתם) לקרן הפנסיה. קיימת חשיבות רבה לביצוע ההעברות במועד שכן תשלומים אלה מקנים גם כיסוי ביטוחי לפנסיית נכות או שאירים ח"ו. למרות חוסר הנעימות והחשש לחיכוכים מול מעסיקך עליך לעמוד על זכויותייך בעניין זה מול המעביד, על פי מיטב שיקול דעתך, ולבקש להעביר את ההפרשות לרקרן הפנסיה במועד ולקבל ממננו אסמכתאות לביצוע האמור. מנגד קיים לך מסלול עוקף חיכוכים עם המעסיק והוא פניה ישירות לקרן הפנסיה שבה את מבוטחת, עדיף בכתב, ובמסגרתה תתארי את המועדים שבגינם היה על מעסיקך לבצע הפקדות, על החוסרים הקיימים ועל כך כי להבנתך קיימת על קרן הפנסיה החובה לפעול לגביית חיוב מעסיק, באם אינו משולם במועד, לפי חוק הגנת השכר וןאת מבקשת לקבל מהם פירוט על ביצוע ההפקדות וכו' בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה