יוסי

הפרשות בגין עמלות

אני מעסיק מספר עובדים כולל אנשי מכירות להם אני משלם שכר בסיס + עמלות מכירה. לא חל עלי הסכם קיבוצי ולכן ההפרשות הן לפי פנסיית חובה. האם עלי להפריש גם בגין מרכיב העמלות בשכר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

בוקר טוב, בהתאם לצו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק השכר המבוטח, ממנו יש לבצע ההפרשות, הינו השכר כהגדרתו בחוק פיצויי פיטורים והתקנות שהותקנו מכוחו ועד לתקרה של השכר הממוצע במשק. תקנה 9 לתקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים) קובעת כי לצורך חישוב הפיצויים יילקח בחשבון ממוצע העמלות ב-12 החודשים האחרונים לעבודה. מכאן אנו למדים כי לכאורה יש לבצע הפרשה גם בגין רכיב העמלות ואולם עד לתקרה של השכר הממוצע במשק.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה