אביטל אלבז

משיכת כספי פנסיה

שלום אני מעוניינת למשוך את כספי הפנסיה אך אין לי טופס 161 מאחר שהחברה שעבדתי בה פשטה את הרגל מה עליי לעשות?

עו"ד אבנר בן חיון

אביטל שלום ראשי תיש לבדוק באם מדובר על משיכת כספים בצורה הונית (חד פעמית) מקרן פנסיה או קצבה מקרן פנסיה או משיכה של כספים מקופת גמל (שכן, כתבת כי את מעוניינת למשוך את כספי הפנסיה) אם מדובר בכספים מקרן פנסיה יש להתייעץ עם יועץ פנסיוני בדבר כדאיות המשיכה של כספים מקרן פנסיה שלא בדרך של קבלת קצבה חודשית אם מדובר על משיכת כספים מקופת גמל לתגמולים ולפיצויים או משיכת כספים מקרן פנסיה בגין סכומים שאינם מזכים בפנסיה חודשית- הרי שבמצב הדברים שתיארת- בהעדר מעביד קיים שיכול להנפיק את טופס ה-161- הואיל ומדובר בחברה שפורקה- נהוג על פי רוב בגופים המוסדיים לפנות אל ביה"ד לעבודה ולקבל פסק דין הצהרתי שהמעסיק פורק או פשט רגל (ככל שמדובר בחברה יש לצרף תדפיס של רשם החברות שהחברה חוסלה או מפורקת). במקרים של סכום צבירה נמוך ישנם גופים המסתפקים בתצהיר של העובד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה