לירון

משיכת כספי פנסיה

שלום רב . הייתי מעוניין לדעת אני בתקופה האחרונה חתמתי בלישכה וכרגע התחלתי רק לעבוד , בעבודתי אני לא מגיע לשכר מינימום אלא הרבה פחות. בקרוב אני מתחיל ללמוד ובלי הלימודים קשה לי להתמודד עם היום יום והייתי מעוניין לדעת אם יש אפשרות למשוך את כספי הפנסיה שלי בלי לשלם מס . אשמח לעזרתכם

עו"ד אבנר בן חיון

לירון שלום מדבריך (שהינך מתחיל ללמוד בקרוב) ניתן להבין שהינך בחור צעיר - ולכן יש להדגיש את החשיבות של החסכון הפנסיוני וזאת החל מגיל צעיר. ככלל, המדינה, באמצעות החקיקה המיסויית, אינה מאפשרת משיכת כספים מקרן פנסיה לפני הגיע העמית לגיל פנסיה. יחד עם זאת קיימים מצבים שבהם ניתן למשוך כספים שלא בהגיע לגיל זקנה, וזאת במקרה שבו ההכנסה שלך ושל בת זוגתך אינה עולה על שכר המינימום- שאז ניתן למשוך משיכות חודשיות (כל פעם בגובה הפער שבין ההכנסה שלך לגובה שכר המינימום) (כמו כן קיימים מצבים נוספים של הוצאות רפואיות או ח"ו נכות). בכל מקרה , לא הקרנות מאפשרות משיכת כספים כ עוד הינך עובד וחלים על ענין זה גם הוראות מכח מקור ההפקדה ביחסים שבינך לבין המעסיק (יתכנו מצבים שבהם לא ישוחררו לטובתך כספי הפיצוייםבקרן במקרה של התפטרות ושל משיכת כספים מהקרן) בכל מקרה הצלחה רבהוכתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה אבנר בן חיון, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה