דוד משה

קרן פנסיה

שלום רב אשתי מועסקת בחברת סיעוד כ10 שנים. בשנתים הראשונות לא הופרשו כספים לקרן פנסיה.וקרן הפנסיה קיימת כ8 שנים 1)האם במקרה שהיא מתפטרת לבד היא יכולה להוציא את הפיצוים מקרן הפנסיה. 2)במקרה של פיטורים איך המעביד משלים את השנתיים שלא הופרש דבר לקרן הפנסיה מבחינת הפנסיה והפיצוים בתודה דוד משה

עו"ד אבנר בן חיון

1. תלוי מכוח איזה הסכם / צו בוצעו ההפקדות. ככל שההפקדה נעשתה מכוח צו ההרחבה לפנסיה חובה- אזי הכספים שהופקדו ברכיב הפיצויים- אינם ניתנים להחזרה למעסיק גם אם התפטרה, אלא אם כן, היא תבקש למשוך אותם אליה. 2. משכורת אחרונה כפול השנתיים האחרונות. ובנוסף, ככל שההפקדות לרכיב הפיצויים היו לפי השיעורים הקבועים בצו ההרחבה לפנסיה חובה, הרי שיעורים אלה עלו החל משנה לשנה (2008- 0.034%, וכו' עד למקסימום של 6% משנת 2014 ואילך) ולכן במצב של זכאות לפיצוי פיטורים, יש לבצע השלמת פיצוי פיטורים גם ביחס לפער שבין משכורת אחרונה (8.33% לחודש )

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה