קורן אילן

מענק פרישה

פרשתי עם וותק של כ-540 חודשי תשלום למבטחים. הוותק במקום העבודה האחרון היה כ-41 שנים. ואילו המענק שקיבלתי בפרישתי היה כ-60% מהסכום שקיבלה עובדת אחרת. איתה התקבלתי באותה שנה למקום העבודה האחרון.גם קודמנו בדרוג יחד. מענק הפרישה שקיבלתי לדעתי הוא נמוך ביחס לסכומים הכוללים שלי ושל מעסיקי ששולמו למבטחים. בררתי במבטחים על מצב זה. לדעתי התשובה לא הייתה מספקת. ובנוסף מדוע גובה מבטחים מעבר ל-35 שנה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום, בהתאם לתקנון האחיד, ככלל, מבוטח אשר צבר בקרן חודשי ביטוח עודף (מעבר ל- 420 חודשי ביטוח) זכאי לקבל מהקרן סכום חד פעמי השווה למכפלת סך חודשי ביטוח עודף שצבר המבוטח במכפלת השכר הקובע לחישוב הקצבה. לאור מהות פנייתך הנני ממליץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני בנושא. בברכה, דוד בכור, עו"ד

קורן אילן

תודה

אבנר בן חיון, עו"ד

אילן, בהמשך לתשובתו של עו"ד בכור ולשאלתך, מומלץ כאמור לפנות לייעוץ אישי פרטני על בסיס נתוני הפנסיה האישיים שלך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה