שאלות בבקשה (:
שלום רב, א. אני מקבל משכורת 6000 שח ומעונין להפריש 7 אחוזים המקסימום עבור הפנסיה. אם אני מפריש לפנסיה עצמאית גם מידי חודש בהוראת קבע 200 שח האם אני זכאי לזיכוי נק מס למרות שאני לא מפריש עצמאית מתלוש המשכורת? (כי אני מפריש בהוראת קבע). ב. האם באמת יש הפרש בפנסיה בעוד 30 שנה אם אני מגדיל את גובה ההפרשות ל7 אחוז ולא המינימום? ג. אם אני מקבל סכום כסף גדול מעל 20,000 יש טעם להפקיד אותו ישירות לקרן הפנסיה? וכך היתרת קרן הפנסיה תהיה גבוהה? מה החיסרון לפעולה כזו? תודה
שלום. לשאלה א. נראה שכן, יש לקבל יעוץ מהמשווק הפנסיוני של הגוף שאליו אתה מפקיד שיערוך לך סימולציה של מיקסום ההטבות המיסויות. ב. כן. פנסית הזקנה היא נגזרת של יתרת הצזכאות הצבורה על שמך בקרן. ככל שאתה מפקיד יותר בשנות החיסכון, צפויה לך יתרה צבורה גבוהה יותר בעת הפרישה. יש גם את האפקט של ריבית דריבית. ג. קרן פנסיה חדשה מקיפה מוגבלת בקבלת סכומים חד פעמיים עד לתקרת ההפקדות המותרת (20.83% מפעמיים שכר ממוצע כפול 12 לשנה). החסרון בענין זה הוא שהכספים אינם נזילים ותוכל לקבלם רק כקצבה בעת פרישה. ממליץ לך לקבל ייעוץ פנסיוני מבעל רשיון (יועץ פנסיוני (בבנקים או עצמאיים) או משווק פנסיוני(סוכן ביטוח או עובד של הגוף המוסדי שאליו אתה מפקיד)
שאלות נפוצות:
תומר סיון