אילנית

פטור קופת גמל גל

שלום רב, בשבוע שעבר נתתי הוראה לפדות את קופת הגמל עם מס שעלי היה לשלם על פרעון מוקדם. יום לאחר מכן בעלי קרא באינטרנט על כך שעבר חוק שמעניק פטור ממס על סכום של עד 7000 ש״ח. התקשרתי לקופת הגמל הבוקר ושאלתי למה לא מיידעים אותי על חוק זה והאם הם ביצעו את הוראתי . למזלי הם היו בחופש ולא ביצעו את ההוראה ושלחה הודעה חדשה שבה אני מבקשת שלא לפרוע את הכסף. נציג השרות הסביר לי כי נכון שהחוק עבר אך הוא עוד לא נכנס לתוקף בקופת הגמל שלהם. ולשאלותי: האם קופות הגמל לא חייבות ליידע את בעלי החסכונות על שינוי זה? האם קופות הגמל מחליטות כל אחת מתי היא מקבלת את החוק? תודה רבה וחג שמח

עו"ד אבנר בן חיון

אילנית שלום על פי הפרסומים, ועדת הכספים אישרה תקנות כאמור בדברייך, המקנות פטור ממס במשיכת כספים מקופת גמל שהסכום הצבור בהן אינו עולה על 7,000 ש"ח. יחד עם זאת, למיטב ידיעתי תקנות אלה טרם פורסמו כנדרש על פי דין ולכן לכאורה טרם נכנסו לתוקף. יש לדעת כי על פי דין- מועד כניסתן של תקנות לתוקף הוא מעת פרסומן כדין בילקוט הפרסומים הרשמי של מדינת ישראל. כאמור למיטב ידיעתי טרם פורסמו תקנות אלה בילקוט הפרסומים (ערכתי בדיקה במאגר המשפטי 'נבו' אשר לא איתר גם כן תקנות אלה) לכן הייתי מציע לך להתאזר בסבלנות בענין זה עד למועד פרסומן כדין

אילנית

תודה רבה וחג שמח

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה