שאלה של עצמאי

קרן פיצויים לעובד שהתפטר

שלום לכם, האם ישנה אפשרות למשוך חזרה את חלק המעסיק על השנים בו הפרשתי לעובד עבור קרן פיצויים (להבדיל למשל אולי מפנסיה) ואשר אותו עובד סיים עבודתו מיוזמתו ולא פוטר? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום רב, יש לבדוק המקור החוקי/הסכמי מכוחו בוצעו ההפקדות, כך גם את הוראות הפוליסה. ככלל במידה וההפקדות בגין רכיב פיצויי פיטורים בוצעו מכוח הוראות צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק, הרי שהן אינן ניתנות להחזרה למעביד, אלא במקרים חריגים (משיכת כספי התגמולים שלא בעקבות "ארוע מזכה" ו/או הגעה לגיל מתאים / פיטורין בנסיבות המזכות שלילה של פיצויי הפיטורים לפי סעיפים 16 ו- 17 לחוק פיצויי פיטורין). בברכה, דוד בכור, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה