לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ר.מ

המעסיק מחבל בקרן החיסכון הפנסיונית שלי

עברתי למסלול תלוי גיל לבני 60 ומעלה, בצדק הטבעי של גילי המתקדם ולאור שנכון להיום הקרן שלי בשנתיים האחרונות גרעונית, כלומר הופקד יותר כסף ממה שנותר כצבירה לחיסכון. המעסיק סירב לחתום שהוא מסכים שגם חלק הפיצויים יועבר למסלול שביקשתי , לא זו גם זו כסנקציה הוא הפסיק בכלל להפקיד עבורי את הפרשות המשכורת. (???) כדי להגן על הקרן שלי החל מהחודש הקרוב אני אפקיד לקרן בעצמי כדי למנוע שתיסגר. שאלתי היא האם התנהלות המעסיק חוקית? אם התנהלותו חוקית אז למה האוצר/המפקח על הביטוח פרסם את המסלולים האלה? המעסיק גם איים עליי שאם אתפטר הוא ישלול ממני את הפיצויים. ראשית אין בכוונתי בכלל להתפטר, וגם בחיי לא איימתי שאתפטר, אני זקוקה לפרנסתי. . אלא שיש כאן משהו צורם, או לא קביל: שהרי אני כבר מעבר לגיל הפרישה המוחלט במשק, על פי החוק בגילי ניתן לפרוש מעבודה ולא באמת ניתן להתפטר ..... באה אני לטעון שדבריו של המעסיק או גישתו כלפיי מוזרים.

עו"ד אבנר בן חיון

שלום, קשה לתת התייחסות במקרה זה על פי פרטים כלליים ויש לקבל יעוץ פרטני. אין ספק שכלשונך, התנהגות המעסיק צורמת, וספק אם חוקית. יש לבדוק את המקור ההסכמי המחייב להפקדות לפנסיה. בהתאם לצו ההרחבה, גם עובד שעבר את גיל הפרישה והוא אינו מקבל פנסיה ממקור אחר (למעט קצבת ביטוח לאומי) זכאי להפקדות לקרן הפנסיה בהתאם לצו ההרחבה. בעקרון, בהתאם לתקנון הקרן, נדרשת הסכמת מעסיק לשינוי מסלול ההשקעה ביחס לכספי הפיצוים, אולם בד"כ למסלולים שאינם מסלול הגיל של המבוטח או המסלול הכללי. יש לבדוק בקרן הפנסיה הספיציפית אם נדרש לפי תקנונה אישור המעסיק.

ר.מ

תודה רבה על התשובה המסבירה. מכאן צומחות שתי סוגיות: אם אמנם החלטתו של המעסיק לא להוסיף ולהפקיד עבורי לקרן הפנסיה מתבססת על מידע שמסרתי שיש לי הכנסה נוספת מקצבה, ראשית אסור לו לחייב את תלושי משכורתי בהפרשות לקרן!!!! שנית: הזכות לפיצויים קמה לי בכל מקרה. האם לא אמור להיות סדר בדברים, האם אינו אמור ליידע אותי?

עו"ד אבנר בן חיון

ראשית שים לב, קצבה מהביטוח הלאומי אינה מפסיקה את הזכאות להפרשות לפנסיה מכוח צו ההרחבה. רק קצבה מקרן פנסיה / ביטוח מנהלים או מפנסיה תקציבית. לשאלה של איסור הניכוי אתה צודק. אסור לו לנכות את חלקך בשכר ולא להעבירו לקרן הפנסיה. הדבר הינו בגדר עבירה על סעיף 25ב' לחוק הגנת השכר והמעסיק חשוף, מלבד תביעה אזרחית, גם לסנקציה פלילית. אתה יכול להתלונן בענן זה למשרד הכלכלה שאוכף נושאים אלה וכן ל'קו הצדק' באתר אגף שוק ההון (מצ"ב קישור- http://mof.gov.il/hon/Pages/RedMail.aspx )

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה