אלי

סמכות שיפוט

שם תוכן הודעה:שלום שאלתי היא האם ידוע לך על תביעה ייצוגית בעניין סמכות שיפוט של תביעה נגד קרן פנסיה ? אציין שקניתי ביטוח פנסיה באופן עצמאי כולל הרחבה למקרה תאונה פציעה , והיום הקרן טוענת שסמכות השיפוט היא בבית הדין לעבודה האם היתה בעבר או בהווה תביעה ייצוגית או פרטית שפסקה את הנושא בתודה אלי

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד בכור

שלום, בהתאם לסעיף סעיף 24(א)(3) לחוק בית-הדין לעבודה, התשכ"ט- 1969 הסמכות העניינית לדון בתביעה בין עמית לקרן פנסיה, הנובעת מהחברות בקרן, מוקנית לבית הדין לעבודה. מטרת המחוקק הינה לרכז בבית הדין לעבודה את הסמכויות הנוגעות לנושא ביטחון סוציאלי, כמו גם ליחסי עבודה אינדיבידואליים וקיבוציים. כאשר הסמכות לדון סכסוכים שאינם בתחום זה היא לבתי המשפט הכללים. בהקשר זה נקבע, כי המבחן הינו הקשר בין היותו של העובד עמית בקופת גמל לעילת תביעתו, והאם התביעה, על פי מהותה , נוגעת בטבורם של יחסי העבודה והביטחון הסוציאלי. ככל שהתביעה מבוססת על זכות העובד להיות מבוטח, וככל שהזכות להיות מבוטח היא חלק מהסכם העבודה ומתנאי העבודה, מדובר בתובענה הנובעת מיחסי העבודה. כאשר המחלוקת גופ ה נובעת באופן ישיר מנושא ביטוחי מובהק, שאין לו קשר ליחסי העבודה, למשפט העבודה והביטחון הסוציאלי , וככל שמהות הפגיעה הנטענת הינה בהיבט הביטוחי המסחרי, במסגרת יחסי המבוטח והקופה, לא תבוא התובענה בגדר הסמכות העניינית של בית הדין לעבודה (ע"ע (ארצי) 625/08 אשבל - הראל חברה לביטוח בע"מ ,תק-אר 2009(3), 584 , 588). לאור זאת יש לבחון פרטנית מהות הסכסוך על מנת להכריע בסוגיית הערכאה המוסמכת. בברכה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה