אבי

חיוב בקרן פנסיה

שלום יש ברשותי קרן פנסיה בחברת הראל כבמספר שנים. מסלול הקטן שבחרתי בתחילת הפקידותי בקרן היא עתיר שארים. בימים האחרונים קבלתי דווח חצי שנתי ינואר - יוני 2013 וגיליתי לתדהמתי שחויבתי על סעיף שארים ונכות על תקופה של חצי שנה בסכום כפול מזה שחויבתי על שני סעיפים אלה בדוח של כל שנת 2012. בפניה לחברה נאמר לי על ידי נציג השרות כי התקנון שונה וכן שכרי גדל בשנת 2012 בעשרים אחוז וחיובית על כל בתחילת שנת 2013. משהו מוצר ולא מקובל עלי. מה דעתכם?

עו"ד אבנר בן חיון

אבי שלום אציין כי ההסבר נשמע הגיוני. יחד עם זאת, על מנת להפיג את חששך- מומלץ לך לבדוק בבדיקה פרטנית את עלויות הריסק (נכות ושאירים) שנוכו לך בגין התקופה ה אמורה על טבלאות הריסק שבתקנון קרן הפנסיה, ולרבות על בסיס הגדלת השכר. בדיקה כאמור יכולה להתבע בידי בעל רשיון מוסמך (מומלץ לבדוק זאת עם יועץ פנסיוני או סוכן ביטוח המומחים בתקנוני קרן פנסיה) בברכה, אבנר בן חיון, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קופות גמל ופנסיה