רמי

ביטול אפוטרופסות עקב שיפור במצב החסוי

הגשתי בקשה לביטול האפוטרופסות על אבי עקב שיפור במצבו.קיבלתי הודעה ראשונית מבית משפט ובו נעתר השופט ומבטל את האפוטרופסות אך יש למי מהצדדים אפשרות להגיש ערעור על פסק הדין. שאלתי היא האם יש כבר כעת אפשרות לביטול האפוטרופסות בפועל כגון לשנות מעמד בחשבון הבנק,עשיית יפוי כח וכדומה או שמא צריך לחכות לפסק דין חלוט?מהי הפרוצדורה במצב כזה?

עו"ד ונוטריון נורית פיש

אם יש החלטה לביטול האפוטרופסות אני הייתי מציעה לפעול על פיה ולא להמתין בתקוה שהבנק לא יערים קשיים

נורית פיש

רמי בעקרון ההחלטה "תופסת" ואני מניחה שאם אין ספור מאחורי המינוי כמו מלחמות ירושה או אינטרסים של גורמי9ם שונים במשפחה או מחוצה לה, אזי סביר שגם איש לא יתנגד לביטול המינוי. מוזר שניתנה החלטה כה מהר. ברוב המקרים בית המשפט מבקש תגובת הנוגעים בדבר (אם יש קרובי משפחה נוספים שלא שותפים לבקשה או האפוטרופוס הכללי שבדרך כלל יש לו עמדה . לסיכום . אין מניעה לפעול בהתאם לפסק הדין אם אתה יודע שאין גורמים שיתנגדו (פשוט כדי לא לבצע פעולות שאחר כך תצטרך לבטל).

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות