יונה

מינוי אפוטרופוסית שהיא לא בת משפחה

שלום אני מעוניינת למנות בת של חברה שלי כאפורופסות שלי. יש לי 3 ילדים אבל אני לא בקשר איתם ולכן אני רוצה למנות מישהי שאני מכירה וסומכת עליה. האם אני צריכה לפנות לעו"ד כדי למנות אותה? האם הילדים שלי יוכלו לערער על ההחלטה?

עו"ד מירי ברוך

יונה שלום רב, אפוטרופוס ממונה כשאדם הינו מוגדר "חסוי" כשהכוונה היא שאינו מסוגל לקחת החלטות ראיות באופן תקין בענייניו השונים הן לענייני גוף ו/או לענייני רכוש. במענה לשאלתך ומבלי להיכנס לעובי הקורה, עצם השאלה במידה ונרשמה על ידך, מעידה כי יתכן כי בפועל מצבך לא דורש מינוי אפוטרופוס עליך אלא אולי בכוונתך לבחור כיום את מנהל העיזבון העתידי אשר ימונה אחרי 120. יתכן כי בכלל כל מה שאת זקוקה לו כיום הוא עריכת צוואה שעליה יקשה על ילדיך לערער במידה והיא נערכת כראוי. בכל אופן חסר לי מידע ע"מ שאוכל לתת לך את הייעוץ המקצועי המלא ויש לבחון אם את בכלל זקוקה למינוי אפוטרופוס כאמור. לדעתי, רצוי שתתייעצי עם עו"ד מקצועי בעניין. הנך גם מוזמנת לצור קשר טלפוני עם משרדי ומזכירותיי תשמחו לתאם פגישת ייעוץ (בחינם) שבה נוכל לבחון מה בדיוק את צריכה ומהי הדרך הנכונה להשגת מטרותייך. בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות