נתן

בן זוג של אבא ביולוגי

מה מעמדו של בן זוג של אבא ביולוגי לתינוק כאשר יש אימא בתמונה? האם גם הוא מוגדר האפוטרופוס של הילד?

עו"ד מירי ברוך

נתן שלום רב, ככלל, רק ההורים הביולוגים של התינוק הינם האפוטרופוסים הטבעים שלו. עם זאת, החוק מכיר גם במה שנקרא "אפוטרופוס בפועל", שיכול בהחלט להיות, לדוגמה, קרוב משפחה בעל השפעה רבה על החסוי. מי שפועל כאפוטרופוס בפועל, חובותיו ואחריותו כלפי החסוי יהיו לפי החוק. אך, הוא לא יכול מטבע העניין לייצג את החסוי בענייני רכוש בפני רשויות ובבתי חולים. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות