אלי

אפוטרופוס לגוף מותנה באפוטרופוסות לרכוש

תודה על תשובותיך, ושאלה בהמשך לתשובה קודמת. בן אחד חושש למנות את אחיו להיות אפוטרופוס לגוף על אביו הקשיש מאד והחסוי,,הנמצא במוסד סיעודי, כי אחיו השתלט כבר על חלק ניכר מכספי ההורה החסוי ,על דירתו, גם שאין לו כל אישור לכך. הבן חושש שהאח הנ"ל ימנע מלתת הסכמה לגבי טיפול רפואי שהאב ידרש לו, , כדי שכך יעבור מהר יותר מן העולם ,והוא יהנה מכל רכוש הקשיש, או ליחלופין, במידה והאב הקשיש יזדקק לטיפול רפואי חריג הכרוך בתשלום, הוא יאמר שאין כסף, כי זה ינגוס בכספים שהוא לוקח מחשבון האב, ללא רשותו.. הוא גם היחידי היודע כמה כסף יש לאב. האח המשתלט לא ישר, לא הגון, מניפולטיבי, מתוחכם בצורה מסוכנת. עד שאין לאב אפוטרופוס לרכוש הוא חושש לאשר לאחיו להיות אפוטרופוס לגוף. עדין לא התחיל הליך למינוי אפוטרופוס לרכוש. כי אין הסכמה בין האחים. מה דעתך?

עו"ד נורית פיש

אלי . מבינה את הסיטואציה וכל לא מבינה למה ממתינים. ברור שבמקרה כזה יש ניגוד איטנטרסים בין הבן המעוניין להתמנות ואשר לטענתך גזל ועשק את האב. לכן יש למהר להגיש בקשה ולבקש מינוי אפוטרופוס ניטראלי לאור העובדה שיש חשש לניגוד אינטרסים .

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות