דנה

תוקף סעיף 64 לחוק כשירות ואפוטרופסות

על פי הכתבה, את מציינת כי הכרזה על אפוטרופוס לילדים בצוואה אינה תקפה, אם כך, מה התוקף של סעיף 64לחוק הכשירות ואפוטרופסות?

עו"ד נורית פיש

אינני יודעת על איזו כתבה מדובר אולם סעיף 64 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות מתייחס לנושא מזונות ילדים . אם הכוונה לשאלה איך מבטיחים שמי שרציתם שיהיה אפוטרופוס לילדכם לאחר פטירה הוא זה שיהיה אזי כל קביעה כזו מצריכה בחינה ובדיקה של עובד סוציאלי שיבחן את טובת הילד. מה שאני מדגישה תמיד כי קביעה כזו בצוואה היא בגדר המלצה שבדרך כלל מכובדת על ידי בית המשפט אך בהחלט נתונה לביקורת ולדיון . האם כיוונתי לשאלתך?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות