בני

ביטול אב לשמש אפוטרופוס

איך אני גרושתו יכול לקבל החלטת בית משפט שהגרוש שלי לא ישמש יותר אפוטרופס כי אני צריכה להגיש תביעה נזק גוף רציני בשם בני הקטין וגרושי ברח לחו"ל מזמן עקב צרותיו. מזונותיי דרך ביטוח לאומי. ובאילו חוקיים תקנות(סעיפים) זה מעוגן? כמה זמן עלול להימשך התהליך? תודה

עו"ד נורית פיש

יש לפנות לבית משפט לענייני משפחה ולבקש צו ביטול אפוטרופוס האב . דו"ח משרד הפנים המעיד על מועד עזיבתו את הארץ ואי שובו יספיקו. אם נמלט בזהות בדגויה אזי יצטרכו עדויות ותצהירים על כך שנעלם :

בני

הגרוש נמלט לחו"ל זהות בדויה דרך מצרים לדברי מחלקת מזונות ביטוח לאומי. האם יש מצב שהם יעידו על כך לעניין שלי?!

בני

איך מבטיחים שהשופט לא יעניק (אם בכלל) אפוטרופסיות בלעדית אך רק ! להגשת תביעת רשלנות רפואית של בנה הקטין (זו הסיבה האמיתית לבקשה). מה הסיכוי שזה יקרה? (היא מעוניינת באפוטרופסיות לכל עניין...)

עו"ד נורית פיש

השאלה מי יוכל להציג לבית המשפט למה לא להעניק סמכויות מלאות אלא רק לצורך הגשת תביעה . אתה שואל שאלות אשר ברור לי שיש מאחוריהן סיבה טובה או לפחות חששות מסויימים. אם יש סיבה טובה לא למנותה אלא רק לצורך הגשת תביעה הרי שיש להציף סיבות אלה בפני פקידת סעד שבית המפשט ימנה או לפני בית המשפט ...

עו"ד נורית פיש

צריך להגיש בקשה לביצוע "תחליף המצאה" ולהוכיח שהוא לא נמצא באר.

בני

בינתיים ביררתי והבנתי שלפי סעיף 27 לחוק הכשרות, בפרט שבני עונה לעניין סעיף 3(4) לחוק הנוער/חסוי המאוזכר בסעיף 27 הנ"ל. איך נהוג להמציא תגובת הגרוש במקרה כזה? האם יסכים-האם אפשר להמציא מסמך/הקלטה שלו וכו'?

בני

הגרושמלט לחו"ל כמה שנים -אין סיכוי לקבל הסכמתו או/ולמצאו. יש בטח תקדימים? לאיזה בית משפט כדאי וצריך לפנות. מדובר באם קשת יום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות