פאני

ילדים לא רוצים להיות אפוטרופוסים של ההורים

לזוג קשישים סיעודיים יש 5 ילדים שאף אחד מהילדים לא רוצה להיות אפוטורופוס של ההורים. אני אחיינית של הקשישה ומבקשת לדעת מה קורה במקרה כזה? האם הילדים מאבדים זכויות כלשהם? איך הם יכולים להיפגע מזה ומה אם אחד מבני המשפחה המורחבת רוצה להיות אפוטרופוס מה הוא צריך לעשות כדי להיות אפוטרופוס שלהם?

עו"ד מירי ברוך

פאני שלום רב! המינוי צריך להיות בהסכמתו של המועמד לאפוטרופסות ולא ניתן לכפות את המינוי על מי שאינו רוצה בו. אם אחד מבני המשפחה המורחבת רוצה להיות אפוטרופוס, הוא צריך להגיש בקשה למינוי ולצרף כתב הסכמה של כל בני המשפחה הקרובה של החסוי. בהצלחה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות