דן

התנגדות לאופוטרופוסות משותפת על אימי

אימי בתחילת מחלת הלצהיימר אך עדיין חושבת בהגיון. אחותי חוסה סיעודית ויש לה ילדים,,בפועל אני היחידי שמטפל באימי [הנכדה גם לא מבקרת כמעט את אימה החוסה ] עד עכשיו הייתי מורשה חתימה בחשבון אימי,אני דייר בסטודיו בדירה שלה שמחולקת לשניים ויש עוד שוכרים....יש חוזה ביני לאימי כי כך דרשה בת אחותי ,בחצי השנה האחרונה איני עובד ואימי שיחררה אותי מתשלום ואין לי מסמך רשום על כך. ביולי הקרוב אני מחדש חוזה ולכן אחתים את אימי על שחרור משכ"ד ,,,קיבלתי בקשה מבת אחותי לקבל קוד סודי לגישה לחשבון של אימי ונתתי לה עכשיו יש דרישה שלה לאופוטרופוסות משותפת ולזה אני מתנגד כי בפועל אני יודע שלא תהיה שם שום פעילות תומכת באימי [לא מבקרת את אימא שלה וגם את סבתא/אימי כמעט בכלל] . מהו החוק בעניין? תודה

עו"ד ונוטריון נורית פיש

דן שלום ברירת המחדל בחוק הוא כי בני המשפחה מטפלים בחסוי ורק אם אין מי שיטול על עצמו אחריות ממנים אפוטרופוס. אולם , המקרה שלכם הוא בעייתי מאחר ויש לך יתרון כלכלי הנובע מהסכמת אימך שלא תשלם דמי שכירות ועלולים לטעון כנגדך שאתה מנצל אותה ו/או את מצבה. לכן , אם אחייניתך תתעקש ותפנה לבית המשפט בבקשה למינוי אפוטרופוס אתה עלול להיקלע למצב בו ימנו אפוטרופוס נייטראלי . אני מציעה לקחת את איך לבדיקת פסיכוגייאטר על מנת שיעריך את מצבה ויתן המלצתו. אם יקבע שאמך זקוקה לאוטרופוס עדיף שאתם תתמנו שניכם יחדיו שכן, לגביך יש בעיית ניגוד אינטרסים אתה כאפוטרופוס תצטרך לתבוע אותך כמתגורר חינם בסטודיו שלה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות