אלי דיין

האם חובה למנות אפוטרופוס לאבי?

אבי הפך סיעודי ואינו מתקשר. העובדת הסוציאלית ביקשה מאיתנו- בניו- לבחור באחד מאיתנו לאפוטרופוס- וכך עשינו. ראיתי בפורום- לגבי השאלה: "אופוטרופוסות על אימי - פורום אפוטרופסות"- שבתשובה נכתב "ברירת המחדל בחוק הוא כי בני המשפחה מטפלים בחסוי ורק אם אין מי שיטול על עצמו אחריות ממנים אפוטרופוס" יצא לנו להיתקל במספר מצבים בהם ביקשו מאיתנו אישור מהאפוטרופוס- לדוגמא כדי לערוך לאבי בדיקה רפואית וכדומה. שאלתי היא האם זה באמת לא חיוני שיהיה אפוטרופוס, ולמעשה באופן אוטומטי כל אחד מהאחים יכול לאשר את הבדיקה או טיפול רפואי? אני שואל זאת משום שאנחנו כעת בדיוק בעיצומה של החלטה לגבי המשכת האפוטרופסות ע"י האח שנבחר להיות האפוטרופוס ועלה העניין של למנות יותר מאח אחד לכך.

נורית פיש עו"ד

שוב ושוב אני טוענת שאין צורך למנות אפוטרופוס בכל מקרה ומקרה חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות קובע מפורשות: אימתי יתמנה אפוטרופוס 33. (א) בית המשפט רשאי למנות אפוטרופוס – (1) לקטין .... 3) לפסולי-דין; (4) לאדם אחר שאינו יכול, דרך קבע או דרך ארעי, לדאוג לעניניו, כולם או מקצתם, ואין מי שמוסמך ומוכן לדאוג להם במקומו; נכון הדבר שכל מוסד וגורם דורשים צו אפוטרופסות אך יש פסק דין חדשני של השופטת המביא לידי ביטוי את הגישה שלא כל אדם שחלה ירידה בכשירותו זקוק לאפוטרופוס מיני-רציו: ביהמ"ש לענייני משפחה אישר בהחלטה תקדימית של כב' השופטת אספרנצה אלון מינוי "תומך החלטות" לקשישה חולת אלצהיימר לצורך סיוע בניהול ענייניה הכספיים, ליווי ותמיכה בקבלת החלטות וזאת כחלופה לאפוטרופסות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות