מורן

מכירה וקנייה של דירה שאחד היורשים חסוי

עו"ד פיש שלום, ביצענו עסקת מכר לבית של אמא שלי לאחר קבלת אישור בית משפט (חלוקת הבית עפ"י צו ירושה - אמא שלי 1/2, אני ושני אחיי (כל אחד 1/6) כאשר אחד מאחיי הינו חסוי (אוטיסט שחי בהוסטל) ואני מהווה האפוטרופוס שלו עפ"י צו בית משפט). אמא שלי רוצה לקנות דירה ושתהיה רשומה על שמה ועל שמו של אחי החסוי באופן יחסי (חלקו של אחי 1/6 כאמור - חלקו בבית שנמכר 234,000 ש"ח), אנחנו רוצים להגיש בקשה לבית משפט לביצוע רכישת הדירה והשקעת חלקו של אחי החסוי בדירה. העסקה הינה מול קבוצת רוכשים (כמובן שבדקנו באופן יסודי עם עו"ד שמייצג אותנו את העסקה) בנוסף, הדירה כבר בנויה וחדשה (ראינו את הדירה). שאלתי היא - מניסיונך, מה הסיכוי שהבקשה תאושר ע"י בית המשפט? תודה, מורן

עו"ד ונוטריון נורית פיש

השאירי פרטייך או התקשרי למשרד ואנסה לסייע 03-6957930

עו"ד ונוטריון נורית פיש

מורן , אני רואה מניעה לכך שהעיסקה תאושר אם האפוטורופוס הכללי יתנגד בטענה שעדיף להשאיר את כספו של אחיך לשימושו ולרווחתו משום שהוא אינו מתגורר בדירה שתרכש. אני מבינה שלאימך אין די כספים לרכוש הדירה לעצמה. תשקלו היטב האם כדאי שיהיה לאחיך חלק בדירה על שמו , כיון שכל שינוי שאימך תבקש לערוך במהלך השנים יהיה כרוך בהגשת בקשה לאישור העיסקה. אני ממלציה שלא ליצור שותפות חדשה ברכוש הכרוך בסרבול פעולה עתידית.

מורן

היי נורית, תודה על תשובתך. האם ניתן לדבר איתך באופן אישי? אשמח לקבל הצעה להיעזר בשירותייך לצורך עניין זה? תודה, מורן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות