אביטל

אופטרופוס לאבי, חולה במחלה נפשית

אבי נכה צהל, חולה בסכיזופרניה ומאניה דפרסיה, אימי מעוניינת להתמנות כאופטרופוס לענייני רכוש עבורו. במה התהליך כרוך ומה ניתן לעשות אם הוא מתנגד לכך, אך מצד שני מבזבז את כספם ואיננו מוכן לקבל טיפול

עו"ד ונוטריון נורית פיש

העובדה שהוא מתנגד היא חלק מהבעיה שלו . אני מציעה לבקש מינוי גם לרכוש וגם לגוף. יש להגיש בקשה לבית המשפט למינוי אפוטרופוס מלווה בחוות דעת פסיכיאטרית בה יפורטו המחלות מהן סובל והמלצה על מינוי אפוטרופוס. בתי משפט רגילים לשמוע התנגדות חולה הנפש למינוי . בית המשפט יעביר למתן חוות דעת עו"ס כדי להיות בטוח שאמך היא האדם המתאים להתמנות כאפוטרופא לאביך. בני המשפחה יוכלו להביע דעתם ופקידת הסעד תתרשם מי המתאים ביותר להתמנות . יש לזכור שמינוי כזה כרוך גם בחובות ובהגבלות על ניהול חשבונותיו אך לא צריך להבהל מכך אלא להתנהל נכון . יש בהחלט מקום למנוע ממנו לבזבז את כספו מתוך דאגה לעתידו ולרווחתו ורווחת המשפחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות