לימורבד

אבא שלי בן 76 אדם צלול ומתפקד ברמת היוםיום

יחד עם זאת יש לו מספר בעיות רפואיות שהוא מסרב לקחת את התרופות עבורן גם מבחינה קוגניטיבית אנחנו ערים לירידה בהבנה ובריכוז ניסינו שוב ושוב לדבר אתו על הנושא אבל הוא מסרב להשתנות ופשוט מזניח את עצמו (אי לקיחת תרופות, תזונה לקויה) לא בטוח שהוא מבין את ההשלכות של ההתנהגות שלו אין ספק שבמידה וימשיך עם אורח החיים הזה ההידרדרות תימשך ומצבו הפיזי והקוגניטיבי לא ישתפר השאלה היא אם יש דרך להעזר ברשויות "לכפות" עליו לפחות לקחת תרופות או להביא אותו לטיפול כלשהו האם יש דרך לקבל עליו אפטרופוס (למרות שנכון להיום הוא מתפקד עצמאית) ובידה וכן כיצד אפשר "לנצל" את הסטטוס הנ"ל איך הרשויות יכולות לסייע לנו? כל מידע רלוונטי יתקבל בברכה

עו"ד ונוטריון נורית פיש

לימורבד יקרה יש בעיה אמיתית להכריח אדם לקבל טיפול. אם הוא קוגניטיבית בסדר יהיה קשה מאוד לקבל צו אפוטרופסות. דינו של אביך כדינו של כל אדם בגיר שאינו מסכים לקבל טיפול. רק אם תצליחו להוכיח שבגלל מצבו הקוגנטיבי הוא נמנע מלטפל בעצמו אולי תוכלו לקבל אפוטרופסות על גופו. ואז מה? תוכלו להכריחו לבלוע תרופות? צריך לשקול את היתרונות הכרוכים בכניסה למאבק משפטי עם אביך למול החסכונות והמחיר שמערכת היחסים ביניכם תשלם. עצוב מקומם אך לא תמיד ניתן לעזור למי שלא רוצה לעזור לעצמו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות