שלי

להשתחרר מאפוטרופסות על גוף

יש לי אח בגיל 65 אני אפוטרופוס שלו .בעיות קוגנטיביות והתנהגותיות עקב פגיעת ראש במסמכי הפסיכיאטר הוא בעל שיפוט חלקי לקוי. הוא נייד ופעיל. אין לי שליטה על מה שהוא עושה בגופו. כלומר הוא הולך לרופאים. הוא קובע תורים. לאחרונה קיבל פיצוי עבור התאונה. אני רוצה להשתחרר מאפוטרופסות על גוף ולהשאיר בקרה על הכספים מה ניתן לעשות?

עו"ד ונוטריון נורית פיש

אפשר לתת הוראות לבנק לא לבצע פעולות חריגות בלא חתימתך או למצוא הסדר אחר כפוף ליכולת שלו להביע הסכמה להטלת הגבלות

עו"ד ונוטריון נורית פיש

לדעתי זהו מקרה קלאסי לביטולו של צו האפוטרופסות ולהשאיר אותך כ"תומך החלטות" מזמינה אותך לקרא את המאמר שפרסמתי בווינט אודות המהפיכה שנושא האפוטרופסות ולקרא על התיקון לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות ויצרת מושג חדש שהוא "תומך החלטות".

שלי

אבל בתחום הכספי הוא עלול להיות מנוצל אז יש פתרון?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות