סיגלית

אפוטרופוס - סל מחיה - עזרה

אני האפוטרופוס על אמי. 1. לאמי אין רכב. אני מסיעה אותה ברכבי הפרטי. האם אני יכולה להגיש דמי נסיעות בסל המחיה 2. הוריי גרים יחד. לאבי יש מטפלת הרשומה על שמו אבל בפועל היא מטפלת בשני הוריי. האם אני יכולה להגיד כמחצית מהוצאות על המטפלת בסל מחיה של אמי? 3. לגבי המטפלת. אני מעסיקה אותה בהעסקה ישירה ולא דרך חברת סיעוד. מחתימה אותה כל חודש במחברת יעודית לטובת המשכורת שאני משלמת לה במזומן. האם עלי להגיש תצלומי המחברת? אילו קבלות יש להגיש לאפוטרופוס הכללי עבור הוצאות מטפלת

עו"ד ונוטריון נורית פיש

סל המחיה צריך לכלול הוצאות קבועות ומהותיות שאת מוציאה עבור אימך. יש אפשרות לכתוב גם בצורה כללית הוצאות על מזון או חיתולים וצרכים קבועים למשל , הוצאות החזקת דירה וכו' בלא צורך להכנס לפירוט שיקשה עלייך . בכנס שנערך לפני מספר שבועות הצהירו נציגכ האפוטרופוס הכללי שכשמדובר בבן משפחה שמטפל בהורים לא יערימו קשיים ויתייחסו באמון. אני מציעה לצרף קבלות על הוצאות עיקריות ובהחלט לחלק ההוצאה של המטפלת בין ההורים גם נכון שכן, אילו לא היתה מטפלת לאב היית צריכה לשכור שרותי מטפלת לאם וגם להותיר זאת לתאור ההוצאה על האב אם חלילה יהא צורך למנות גם לו אפוטרופוס .

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות