דורון

בקשה לצו ירושה כשאחד היורשים הינו חולה נפש

שלום רב. אני עומד להגיש בקשה לצו ירושה ואחד מהיורשים הינו חולה נפש מטופל שנכון להיום הוא התפקד תחת השגחה. במסמכים לבקשה יש לציין האם הוא כשיר או לו. השאלה מה המשמעות לכתיבה שהוא אינו כשיר במסמכי הבקש. נכון להיום הוא אחד מהיורשים ולאחר קבלת צו הירושה הוא אמור להגיע ולחתום על חוזה למכירת הדירה וכבר היום אנחנו רואים שהוא אינו משתף פעולה והכינו אותנו למצב שנצטרף לבקש מבית המשפט פרוק שיתוף. ולכן האם לא כדי לציין בבקשה לצו הירושה שהוא אינו כשיר על אף שכיום אין לו אפוטרופיס

עו"ד ונוטריון נורית פיש

מאחר ובבקשה לצו ירושה יש לפרט האם יש חסוי בין היורשים אין לכם דרך לפרט זאת כיון שאתם לא יכולים לכנות מישהו חולה נפש וזה יכול להכניס אתכם לבעיות . לכן אני מציעה לא לכתוב כי הוא אינו חסוי. אם תצטרכו להגיש תביעה לפירוק שיתוף ותעלה הטענה שהוא חולה נפש בית המשפט יוכל למנות לו אפוטרופוס לדין וגם אז אין לו הגנה בפני תביעת פירוק שיתוף . בהנחה שלא ניתנה לו זכות מגורים על ידי המוריש.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות