טלי

שאלה לגבי הוצאות חינוך ובריאות - מה נחשב להוצאות חריגות ושאלה לגבי אפוטרופוס יחיד

שלום הגרוש שלי ואני רגע לפני הסכם פשרה על דמי מזונות. הגרוש שלי מסכים לשלם סכום גלובלי של 2,500 ש"ח לשלושת ילדינו אבל שיכלול בתוכו הוצאות חינוך ובריאות. מכיוון שלא הסכמתי, אני הצעתי שירשם סעיף שאני אהיה אפוטרופוס יחידה ואז ישא בתשלום מזונות כולל בלי חינוך ובריאות. האם היועץ המשפטי לממשלה צריך להתערב בזה לאישור או שבבית משפט מאשרים סעיף כזה? שאלה נוספת - מהם הוצאות בריאות וחינוך חריגות? תודה רבה מראש טלי

עו"ד ונוטריון נורית פיש

לטלי ,בואי נעשה סדר בשאלות ובבעיות שהעלית. הוצאות חינוך ובריאות יכולות להגיע לסכומים נכבדים כשמדובר בשלושה ילדים. קייטנות, חוגים, שעורי פרטיים, נסיעה לפולין, איבחונים ועוד הוצאות שלא תמיד ניתן לתכננן מראש. הסכום של 2,500 שקלים לחודש עבור שלושה ילדים כולל הוצאות חינוך ובריאות נראה לי נמוך להפליא. כמובן שאין לי פרטים אודות השתכרותכם . העובדה שאת תהפכי לאפוטרופוס יחידה לא מעלה ולא מורידה ולא בקלות יבטלו אפוטרופסות של אב ראוי . אני גם לא רואה מה היתרון בלהיות אפוטרופוס יחיד . האם זה מה שיפתור את בעיית עלויות גידול הילדים? בכל מקרה המיתוה המקובל כיום לאור פסיקת בית המשפט העליון מדבר על חלוקת הנטל הכלכלי בין ההורים לגבי ילדים מעל גיל 6 .

טלי

תודה על התייחסותך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות