חני

הליך אפוטרופסות לאם חד הורית

שלום רב אני אם חד הורית לילדה בת 7 אשר אביה רשום אולם אין כל קשר בינהם מאז היוולדה (בחירה שלו). הוא אינו משלם מזונות ומעולם לא ראה אותה, יחד עם זאת הבנתי שעל מנת להוציא לה דרכון אני חייבת את הסכמתו. שאלתי היא, האם ישנה דרך לעשות זאת מבלי לפנות אליו? (אין לי כל קשר עימו כך שאינני יודעת אפילו כיצד לאתר אותו) הבנתי שישנו הליך של אפוטרופסות שעליי לבצע, אודה להנחייתכם כיצד תהליך זה מתבצע? תודה חני

ריבה אבירם, עו"ד

אם יש ברשותך פסק דין לפיו את המשמורנית של הילדה, תוכלי לפנות למשרד הפנים ללא צורך באב עם פסק הדין ויונפק דרכון. אם לא אפשר לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה למתן צו המורה למשרד הפנים להנפיק דרכון ללא הסכמת האב ולחלופין בבקשה יותר רחבה לפסק דין שיקבע שאת המשמורנית (מה שיפטור את הבעיה גם לעתיד). משמורת ואפוטרופסות הם מושגים שונים. קרוב לוודאי שתדרשי לאיתור האב לצורך ההליך, אולם גם אם לא יאותר יש פתרונות משפטיים. בהצלחה עו"ד ריבה אבירם

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות