שלומית

אפוטרפסות לאם לא כשירה

אמי היא אגרנית כפייתית וכן בעלת מחלות פיזיות ונפשיות. מוכרת נכות 72% בביטוח לאומי. לאורך השנים היא מסתבכת רבות בהיבט הכלכלי וכן הפלילי (חתמה ערבות למישהי ואיבדה את ביתה בכונס נכסים, רכשה רכב על אף שאין לה רשיון נהיגה ורשמה אותו על שם מכר שלה שנעלם לה עם הרכב, מכרה גראס רפואי שמקבלת, נתפסה ועומדת למשפט פלילי, תקפה עובד שיפוצים שעבד בביתה, גם על זה קיימת תביעה פלילית נגדה ועוד ועוד...). נכון להיום בעקבות חובות שצברה בסך 138 אש"ח שופט הורה למכור את ביתה בכונס נכסים לטובת החזר החובות או לחלופין שמי מילדיה ישלם החוב ומחצית מהדירה ירשם על שמו. הילדים לא גדלו איתה והיו בחזקת האב, שנים ללא קשר ולא מעוניינים להסתבך כלכלית עקב אי יכולת כלכלית ועקב העובדה שבטוחים שמצב זה יחזור על עצמו לאור העובדה שלא מסוגלת להתנהל כלכלית בצורה נכונה וכן לאור העובדה שהקשר איתה חלש ולא יציב. היא מתקיימת מקצבת נכות של ביטוח לאומי בסך 3000 ₪ ואני חוששת שבמידה וימכרו לה את הבית תאבד את יתרת הכסף ובסופו של דבר תזרק לרחוב. היא מטופלת במרכז למצבי חירום באופן לא סדיר ולא נעשו כל פעולות מטעמם. שאלתי היא האם ניתן למנות לה אפוטרופוס על ידי המדינה (בבקשה שתוגש ע"י המדינה ולא על ידי הילדים) והאם ניתן להקפיא החלטת השופט ולנסות למצוא פתרון אחר.מדובר בבקשה דחופה מאוד שכן החלטת השופט צריכה לצאת לפועל כבר ב-2.4.19

עו"ד נורית פיש

על זה נאמר צער גידול הורים. לצערי בנושא חובות וכינוס נכסים אינני מתמצאת מספיק. אולם אם מדובר בהפרעה נפשית לדעתי יש לטפל במינוי אפוטרופוס שיתמודד מול החובת ויפקיע ממנה את האפשרות לעשות עסקאות .

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות