Alona

דין חשבון משותף ומעבר ממוסד לבית

שלום, אימי נמצאת במוסד לתשושי נפש. אבי גר בבית. לאור סכסוך ואי הסכמות ביני לבין אחיי ניתנה הסכמה למיני אפוטרופוס קרוב משפחה רחוק של אימי. כעת משהוגש התסקיר לבית משפט אנחנו ממתינים להחלטה הסופית וכתב המינוי לאפוטרופוס המיועד. כולי תקווה שהוא אכן יהיה אובייקטיבי ולא מוטה. 2 סוגיות מטרידות אותי: 1. להוריי חשבון בנק משותף אליו נכנסות הפנסיות שלהם ויש בו סכום לא מבוטל. האם עם קבלת כתב המינוי האפוטרופוס יכול לגשת לבד ללא ידיעת אבי ולעשות בחשבון כרצונו? במידה ולא, האם הבנק פשוט מבצע פיצול של החשבון לשניים? האפוטרופוס יכול להתנגד לפיצול שווה? 2. כאמור אימי נמצאת כעת במוסד.האם האפוטרופוס יכול על דעת עצמו להחליט להעביר את אימי חזרה לבית עם מטפלת למרות שאבי לא מסכים לכך ? תודה מראש

עו"ד נורית פיש

א. באופן עקרוני כל פעולה של האפוטרופוס ניתנת לדיון במסגרת תיק בית המשפט לענייני משפחה בדרך של הגשת בקשה למתן הוראות אם אתה חולק על החלטה של האפוטרופוס. ב. לדעתי על מנת לחלק את החשבון בין שניהם הבנק ישלח את האפוטרופוס להגיש בקשה. ג. קשה לי להאמין האפוטרופוס יעשה פעולה כל כך קיצונית להעביר את אמך הביתה למרות התנגדות אביך. אני מציעה לעקוב ולבדוק ולהתריע בפניו שהדבר בניגוד לטובתה ולרווחת אביך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות