שמואל לרמן

הארכת מינוי אפוטרופוס

אני אפוטרופוס לבן שלי שהוא אוטיסט. בצו המינוי כתוב: "מינוי זה הינו זמני לגוף ולרכוש לשלוש שנים בלבד". במאי האחרון פג התוקף. איך אפשר להאריך את הצו? האם להגיש בקשה לבית משפט או שיש לזה טופס מיוחד?

עו"ד נורית פיש

האם בחודש מאי האחרון פג תוקף המינוי אזי יש צורך להגיש בקשה למינוי . בכל מקרה כדאי לבדוק אם התיק פתוח עדיין בבית המשפט ואם לא סגור אפשר להגיש בקשה להארכת תוקף המינוי . אם התיק נסגר אזי אין מנוס מהגשת בקשה בתיק חדש. בכל מקרה כדאי ורצוי לפעול מהר כדי שלא יימשך המצב בו אין לבנק אפוטרופוס כי אתה בעצם כיום פועל ללא סמכות חוקית. (לא כזה אסון כי אתה אביו) אך כדאי להסדיר זאת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות