עמית

ביטול אפוטרופוסים לילד

שלום אני והגרוש שלי נפרדנו שהילד היה בן חודשים מאז הגרוש אינו משלם מזונות, התיק נמצא בהוצאה לפועל מ2014 במשך חמש שנים הצליחו לגבות סכום מאוד קטן, האב פוגש את הילד פעם בשבוע לשעתיים במרכז קשר( הוא אלכוהליסט). אני גרה עם בן זוג מאז שהילד היה בן שלוש. אני עובדת בשתי עבודות כדי לכלכל את הילד ובי זוגי עוזר לי בהוצאות הכלכליות ובגידולו. יש אפשרות לאור המצב שהאב מעולם לא שילם מזונות (אפילו לא סכום קטן) ומסרב להמשיך לשלם בכל תוקף. לבטל את האפוטרופוסית של הילד?

עו"ד נורית פיש

סליחה על העכוב במשלוח תשובתי בדרך כלל ניתן לבטל אפוטרופסות לאחר נתק ממושך. אבל מאחר ובעלך לשעבר לא לוקח אחריות על בנכם אפשר בהחלט להגיש בקשה לבית המשפט למנות את בן זוגך כאפוטרופוס נוסף, יש מגוון אפשרויות בחוק כדי להגביל את האפוטרופוס של האב כדי לשמור על טובת הילד שלילת אפוטרופסות היא קיצונית ואולי כדאי לפעול באמצעים אחרים כדי לאפשר לבן זוגך לקבל סמכויות ולהגן על בנך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות