מישל

מה ההבדל במינויי אפוטרופוס זמני וקבוע

מלפני שנה מוניתי לאפוטרופוסית זמנית לשנה לאבי לגוף ורכוש עם הגבלה להוצאותיו של אבי . לאחר חצי שנה קיבלתי צו קבוע ללא הגבלות . מה ההבדל בין שני המינויים ? האם במינוי הקבוע אני יכולה להעביר כסף לאמי כפי שאבי היה עושה במשך כל השנים שמימן את כל הוצאות הבית ושל אמי ? אבי נמצא במוסד ואמי בבית . לאבי יש חברה בע"מ (עסק פרטי שניהל לבדו והיה ועדיין מורשה החתימה היחידי ) ובבנק יש חשבון בנק של החברה שיש בו כסף שאני זקוקה לו לשלם הוצאות הקשורות לחברה וכן עבור הוצאות למוסד בו אבי נמצא וזה הכסף היחידי שאני יכולה להיעזר בו ? ואם אכן אני יכולה למשוך כספים לאמי ולאבי , מה עושים אם הבנק לא מאפשר והאפוטרופוס הכללי גם מעקב את העניין ולא מאשר כיוון שלא העברתי נתונים כספיים על החברה כי הבנק לא נותן לי גישה לחשבון החברה והאפוטרופוס הכללי הולכים איתי ראש בראש ולא מבינים שהבנק מערים עליי קשיים רבות וכל בקשותיי לבית המשפט הועברו לאפוטרופוס הכללי שבמשך שנה לא מאפשרים להעביר כסף לאמי ולא להשתמש בכספיי החברה . כל הסבריי וטיעוניי לא עוזרים הם בשלהם ואני כבר לא יודעת מה לעשות . תודה

עו"ד נורית פיש

קודם כל סליחה על העכוב במתן תשובי שנבע מתקלה טכנית. מאחר ושאלתך ממאוד מורכבת וארוכה לא אוכל להתייחס אל כל השאלות במסגרת הייעוץ הניתן באתר. אנא פנה אלי שוב באמצעות האתר ואנסה לענות אחת לאחת על כל השאלות. רק אוסיף שעקרונית ההבדל הוא שמינוי זמני נועד לטפל בבעיות בוערות של קיום בלבד וניתן לפני בדיקת הרשויות על התאמת המועמד לשמש כאפוטרופוס ומינוי קבוע נותן סמכויות רחבות יותר לאפוטרופוס אך יש מגבלות החוק הכשרות המשפטית והאפוט' על הוצאת כספי אדם שמונה לו אפוטרופוס

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות