מני מנדל

אפוטרופוס לדין ודינה לאחר מות התובע

מוניתי כאפוטרופוס לדין בתיק משפחה לתובע שהוא סבא של אשתי. בנוסף אני מחזיק בצוואה שחלק ממנה הוא מצווה כי המשפט ימשיך להתנהל לאחר מותו.אחרי שנפטר יתכן והיורשים ירצו להשמיד את הצוואה כדי ליצור שלום משפחה ושהתביעה תבוטל .התביעה היא כספית כנגד אחד מנכדיו.השאלה האם לאחר מותו המינוי שלי פג או שיש לי סמכות להמשיך ולנהל את התיק גם עם העיזבון יחליט שלא. והאם מותר לי להשתמש בצוואה לשם העניין הזה

עו"ד נורית פיש

המשך נקיטת הליכים על ידי העזבון : אין גוף כזה שנקרא "העזבון" על פי חוק הירושה במות המוריש עובר עזבונו ליורשיו" כלומר צו הירושה או צו קיום צוואה רק מצהיר על זכויות והוא דקלרטיבי . אם היורשים לא רוצים להמשיך בהליכים אין מקום לנקוט בהליכים משפטיים כנגד הנכד.

מני מנדל

ואם בצוואה הוא מציין כי הוא מבקש שההליכים ימשכו לאחר מותו האם ניתן לחייב את היורשים ברצונו של המוריש

עו"ד נורית פיש

האם ניתן להמשיך בהליכים משפטיים למרות התנגדות היורשים ? לדעתי יהיה קשה להכריחם לנקוט הליכים שהם לא מעוניינים . בהנחה שהסב לאר היתנה קבלת חלקם בעזבונו בהמשך הליכים משפטיים נגד הנכד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות