אילנה

האם אופטרופוס יכול לבטל או להוציא את האחד האחים מהצוואה של היורשים

שלום,האופוטרופוס של אמא שלי עומד להיות אח שלי,שבסיכסוך עם שאר 3 האחים,אמא החליטה שזה יהיה רק הוא,אמא בריאה לחלוטין,אך חוששת שלא תוכל יום אחד לתפקד,אבא נפטר לפני שלושה חודשים,אבל הספיק לחתום על צוואה לכל אחים שווה בשווה ההורים ביחד השאירו צוואה שכל הרכוש שלהם כולל חשבון בבנק יחולק בין האחים,האם אח שלי שעוד מעט ימונה לאופוטרופוס יכול יהיה לשנות את הצוואה? למכור את הדירה?ולעשות כל מה שעולה על רוחו?

עו"ד נורית פיש

מנוי האח כאפוטרופוס לאם . א.לא ברור לי אם האם במצב טוב מדוע למנות לה אפוטרופוס ב. זהו מקרה קלאסי שעל האם לחתום על יפוי כח מתמשך כדי שייחסך הצורך למנות אפוטירוןפוס בבוא היום אם לא תוכל לנהל ענייניה לבדה. ג. דווקא העובדה שאחיכם מיועד להתמ נוחת כאפוטרופוס מ הווה מחסום מלאפשר לה לחתום על צוואה לטובתו . ד. לא הייתי משאירה זאת לנושא שעלול להעמידכם במצב לא טוב לאחר מאה ועשרים . חשוב מאוד להמנע ממינוי אפוטרופוס כשהיא במצב טוב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות