מוטי פ

מכירת נכס נוסף בבעלות החסוי

שלום רב, אני אפוטרפוס לגוף ולנפש עם אחותו של אבי (שנינו לשניהם). רק אני מטפל בנושאים הכלכליים . לאבי נכס נוסף שהמשכתי את השכירות בו ב8 שנים האחרונים מאז מוניתי ויש עליו משכנתא של כמה מאות אלפים . נוסף להכנסות מביטוח לאומי והדירה אני במשך 8 השנים האחרונות תמכתי מכספי שלי (גיל 20-28). אבי מתגורר בבית נוסף משלו עם מטפל 24/7. כעת משאיני משתכר וההוצאות לא משתנות הוסכם ביני ואחות אבי על מכירת הדירה שמושכרת. הבנתי שתהליך המכירה הוא רגיל עד אשר צריך לקבל אישור מבית משפט. האם ניתן לבצע את ההליך ללא עורך דין? באילו מסמכים מדובר בדיוק? למרות ששנינו בעלי אותן הרשאות אפוטרופוסיות האם יש צורך בלהחתים את הדודה על אישורה?

עו"ד נורית פיש

מכירת נכס של אדם שמונה לו אפוטרופוס מכירת דירת אביך מותנית באישור בית המשפט. יש להגיש בקשה על דעתך ועל דעת אחות אביך , רק לאחר שערכתם הסכם מותנה. חשוב לציין שכל הסכם למכירה חייב לכלול תנאי שמתנה כניסתו לתוקף באישור בית המשפט . אם חייבים עורך דין? בכל עיסקה מומלץ להיות מיוצג על ידי עורך דין . במקרה זה חשוב ועקרוני להיות מיוצג על ידי עורך דין המתמצא הן במקרקעין והן באפוטרופסות על מנת להגן עליכם במקרה והעיסקה לא תאושר על ידי בית המשפט

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות